Kies voor koolstofweefsel in combinatie met kunsthars

Als je als particulier of bedrijf een bepaald product wilt maken kun je ook kiezen om daar koolstofweefsel voor te gebruiken. Dit materiaal kan zelfstandig gebruikt worden maar er wordt ook veelvuldig gekozen voor een combinatie met kunsthars.

Hoe zit het weefsel in elkaar?

Koolstofweefsel staat ook bekend onder de naam koolstofgaren. Het wordt gemaakt door duizenden koolstofdraadjes aan elkaar te verbinden waardoor het weefsel ontstaat. Het kan gebruikt worden om bijvoorbeeld geweven bandjes van te maken maar het wordt ook gebruikt voor weefsels waarin een speciaal patroon zit. Op deze manier wordt het koolstofweefsel als grondstof op zich gebruikt.

Wat kan er mee gemaakt worden?

Het koolstofweefsel kent echter ook een andere veelgebruikte toepassing. Indien het gecombineerd wordt met kunsthars levert dit een dusdanige stof op die voor veel doeleinden gebruikt kan worden. Het heeft bepaalde eigenschappen waardoor het uitermate geschikt is om bijvoorbeeld sportartikelen van te maken. Hierbij kan gedacht worden aan surfplanken, hockeysticks of fietsen en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

Speciale eigenschappen

Het materiaal is lichtgewicht dus erg handzaam in het gebruik. Daarnaast is het stevig en door de stugheid ervan loop je minder kans dat het snel breekt. Ook is koolstofweefsel in combinatie met kunsthars bestand tegen water en hoge temperaturen zonder dat het daarvan slijtage ondervindt. Op die manier is het voor heel veel producten geschikt als grondstof.