Ralph Lauren, de geschiedenis

Ralph Lauren, de geschiedenis

Ralph Lauren Corporation is een Amerikaans modebedrijf dat redelijk geprijsde kleding verkoopt maar hele luxe kleding verkoopt. Het merk staat bekend om de kleding, marketing en distributie van producten in vier categorieën: kleding, huis, accessoires en geuren. De merken die onder het bedrijf vallen zijn onder andere het mid-range merk Chaps, het sub-premium merk Lauren Ralph Lauren, de premium merken Polo Ralph Lauren, Double RL, Ralph Lauren Childrenswear, Denim & Supply Ralph Lauren en Club Monaco. Het merk is in 1967 opgericht door de Amerikaanse modeontwerper Ralph Lauren. Gek genoeg begon het luxe bedrijf in 1967 met het verkopen van stropdassen.

De start van het bedrijf

Ralph Lauren kwam uit de Joodse gemeenschap in de Bronx. Hij was niet enige die hier vandaan komt,  ook andere grote namen zoals Calvin Klein en Robert Denning komen hier ook vandaan. In 1967 begon richtte Ralph Lauren het bekende Ralph Lauren Corporation op. Op 28-jarige leeftijd werkte Lauren voor de stropdassen fabrikant Beau Brummell. Hij haalde de president van het bedrijf over om hem zijn eigen lijn te laten beginnen. Gebaseerd op zijn interesse in sport, noemde Lauren zijn eerste volledige lijn herenkleding “Polo” in 1968. Hij werkt toen op de welbekende locatie genaamd de Empire State Building.

De volgende stap

Twee jaar later, in 1969 verkocht het Manhattan warenhuis Bloomingdale’s exclusief Lauren’s mannenlijn. Het was de eerste keer dat Bloomingdale’s een ontwerper een eigen winkel in de winkel gaf. In 1971 lanceerde Ralph Lauren Corporation een lijn van op maat gemaakte overhemden voor vrouwen, die het embleem van de Polo-speler introduceerde, dat op de manchet van het overhemd verscheen. Het jaar daarop werd de eerste volledige damescollectie gelanceerd. In 1972 markeerde de opening van Ralph Lauren’s winkel op Rodeo Drive in Beverly Hills, Californië , zijn eerste vrijstaande winkel. Vanaf dit moment bleef het bedrijf maar groeien en groeien tot het moment waar wij ons nu bevinden.