Solvency II XBRL

Veel bedrijven blijken nog niet in staat te zijn om Solvency II XBRL rapporten aan te leveren. Dit heeft te maken met de software dat de bedrijven gebruiken. De meeste bedrijven hebben namelijk nog geen XBRL software.

Zonder XBRL software wordt het aanleveren van Solvency II XBRL dan ook een stuk moeilijker. XBRL is een computertaal dat ontwikkeld is voor het delen van financiële informatie. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van de XBRL software. Voor het aanleveren van Solvency II XBRL heb je de software nodig of je moet de Solvency II rapport converteren naar XBRL.

Voor het converteren van bestanden naar XBRL zijn er diverse software beschikbaar. Welke software het beste is voor Solvency II XBRL is afhankelijk van het oorspronkelijke bestand. Dit is dan ook per bedrijf anders omdat de bedrijven allemaal verschillende software gebruiken voor het opstellen van Solvency II rapporten. Het converteren van de bestanden naar XBRL is vaak ook een tijdelijke oplossing.

Naast Solvency II XBRL gaan in de toekomst nog veel andere soorten rapporten verplicht worden in XBRL. Overstappen op XBRL software zal dus uiteindelijk toch moeten gebeuren of de bedrijven dat willen of niet. Lees meer over Solvency II XBRL op de onderstaande websites.