Tip: pennen bedrukken met daarop je eigen logo

7Een allereerste les dan van mijn kant, want waar mijns inziens even aandacht aan besteed dient te worden is het gegeven dat het voor een bedrijf van groot belang is een duidelijke en onderscheidende huisstijl te hebben. Overigens is alleen het hébben niet genoeg, ook het duidelijk uitdragen is daarin van belang, en daarom wil ik je op de mogelijkheid tot pennen bedrukken wijzen. Op dit soort items kun je namelijk je eigen stijl drukken en overbrengen op bijvoorbeeld potentiële klanten.

Laat je eigen pen bedrukken en promoot jezelf op de meest efficiënte wijze

6Er zijn tal van beurzen waar je met je bedrijf kunt staan en jezelf kunt promoten. De beste manier om bezoekers ook daadwerkelijk bij te blijven is niet alleen met een goed verkooppraatje dat een indruk weet achter te laten maar tevens met tastbare middelen waarmee de eventuele toekomstige klant ook nog eens herinnerd wordt aan juist jouw bedrijf. Ik denk dat het voor startende ondernemers best belangrijk is dit te onthouden.

5Voorts is pennen bedrukken in je eigen huisstijl en met daarop je logo daarvoor een heel praktisch middel. Het betreft bovendien een van de goedkoopste promotieartikelen die je je maar voor kunt stellen, want voor rond de tien cent heb je al een pen geheel naar je smaak. In vergelijking met tassen of, noem eens wat, paraplu’s ben je hiermee dus reuze goedkoop uit. Bovendien zullen mensen, ondanks de technologisering van de samenleving, altijd pennen nodig blijven hebben. In de zomer bijvoorbeeld worden paraplu’s eigenlijk helemaal niet bereikt en hoewel het voordeel van dit soort promotieartikelen is dat iedereen in het straatbeeld je logo te zien krijgt, is het toch wel erg seizoensgebonden. Pennen kun je ook in groten getale op een openbare gelegenheid achterlaten, voor mensen vrij om ze te pakken, en een methode als deze is een stuk effectiever dan geld steken in een dure reclame bijvoorbeeld.